Kirjasto kävi kylässä 4.4.2014

Lapset tutustumassa esiteltyihin kirjoihin.

Kirjasto kävi kylässä

 

Perjantaina 4.4.2014 Ala-Temmeksen Kylätalon tunnelma on kotoisan tuttu, mutta ilmassa väreilee myös odottavaa jännitystä. Tavanomainen kyläyhdistyksen ylläpitämä lasten Kylis-ilta saa mukavan mausteen kirjastotäti Sanna Näätäsen vierailusta. Viitisentoista lasta ja aikuista kuuntelee hiiskahtamatta Sannan kuvailuja eri-ikäisille lapsille sopivista kirjoista. Saadaan kuulla kuinka kirjoista löytyy ohjeita lohikäärmeen kasvattamiseen ja jalkapallon pelaamiseen ja monenmoiseen puuhaan siltä väliltä.

Sattuipa kirjoihin mukaan sellaisiakin, joiden tarinan lapset olivat nähneet elokuvana. Sanna ja lapset vaihtoivat kokemuksia Onnelin ja Annelin tarinasta, ja kirja lähti innokkaan lukijan mukaan. Palauduttuaan kirjastoon, kirjalle on tiedossa vierailuja muidenkin lasten koteihin, niin moni olisi ottanut kirjan jo nyt kainaloonsa.

Sanna sai hyvää vahvistusta kirjavinkkauksilleen ahkerilta lukijoilta. Isommat tytöt Oona Heikkinen ja Mari Ruotsalainen kannustivat pienempiä lukemaan vinkkauksen kirjoja, jotka olivat jo heille tuttuja. Lasten vinkkauksen jälkeen lapset siirtyivät leikkimään salin puolelle, ja aikuiset alkoivat kilvoitella Sannan tuomista aikuisille tarkoitetuista kirjoista. Monelle löytyi omaan elämäntilanteeseen sopiva kirja, ja jo luetuista vaihdettiin kokemuksia. Hyvästä kirjasta saa unohtumattoman ystävän, se tuli taas todetuksi.

Lopuksi nautitaan vielä mehut, teet ja kahvit donitsien kera, eikä talolta meinattu malttaa lähteä kotiin ollenkaan. Sannan kantamukset lähtiessä olivat paljon kevyemmät kuin tullessa, ja taisi mielikin olla kevyt onnistuneen vinkkauksen jälkeen.  Ilta oli niin mukava, että syksyksi alettiin jo suunnitella halloween-teemaista kummitustarinailtaa. Seuratkaapa ilmoittelua, ja kyläläisten kannattaa muistaa talolla oleva omatoimikirjasto, mistä saa käydä lainaamassa kirjoja milloin vain talolla käy.