Lähiliikuntapaikka Sykepuisto

Tässä lähtötilanne, mistä projektia lähdetään vetämään. Lakeuden koulu lakkautettiin kesäkuussa 2018, ja sen jälkeen pihapiiri on ollut hyljättynä.
Mutta ei ole enää hyljättynä! 4.7.2019 pidettiin ensimmäiset talkoot liikuntapaikan hyväksi. Tavoitteena tyhjentää vanha varastorakennus kaikesta roinasta, jotta siihen päästään kunnostamaan pukuhuone- ja wc-tilat.
Ensimmäisten talkoiden porukkaa. Kaikkia ei saatu kerralla kuvaan, yhteensä oli paikalla 37 yli 15-vuotiasta, lisäksi useita nuorempia.
Tyhjennys tapahtui todella vauhdikkaasti, kun talkoolaisia oli iso porukka.
11.7. talkoiden jälkeen varastorakennus näytti jo tältä.
Rannan puuston poistaminen aloitettiin 18.7.2019 talkoissa tämännäköisestä lähtökohdasta.
25.7. talkoissa purettiin varastorakennuksen toisenkin päädyn lattia, jotta kaikki vanha moska saadaan pois rakennuksesta ennen uusien rakenteiden tekemistä.
Rannassa riittää isoja puita kaadettavaksi, voimaakin tarvitaan!
25.7. Talkooporukka
Vesiputken reitti huoltorakenuksen takana Kursua kohti.
1.8.19 Ensin pukuhuonepääty täytettiin lekasoralla, sen jälkeen päästiin laittamaan styroxit routaeristeeksi.
Kylän nuorisoa on saatu mukavasti mukaan talkoisiin. 1.8.2019 tehtävänä oli pensaiden hoitoleikkaukset.
8.8.2019 talkoosakki juomatauolla
8.8.2019 styroxit ja raudoitukset paikoilleen odottamaan betonikuormaa
15.8.2019 talkoissa siivoiltiin, viimeisteltiin purkutöitä ja valmisteltiin seuraavia työvaiheita. Kyllä on sileät lattiat!
22.8.2019 talkoissa pystytettiin kaukalo.
29.8.2019 talkoiltiin jälleen lähes parinkymmenen hengen voimin. Ikähaitari oli taas mukavan leveä. :)
29.8.2019 monitoimikentän pohjan viimeistelyä, ulkokuntosalin asennusmonttujen valmistelua.
5.9.2019 fitnessparkin laitteiden asennus sekä pukuhuoneen seinien maalaus.
5.9. talkoissa pystytettiin myös fitnessparkin jumppaohjekyltti. Näillä ohjeilla saa kyllä hien pintaan!
6.9.2019 Betonivalut fitnessparkin laitteiden perustuksiin
8.9.2019 Betonimuottien purkutalkoot, pientä laitteiden testausta myös!
9.9.2019 pidettiin talkoot maanantaina. Hyvin edistyi maanantaityönäkin!
10.9.2019 Tiistaitalkoot toimivat hyvin myös!
12.9.2019 Nurmialueiden jyrsiminen
Upouudet tekonurmet odottavat enää viime silausta.
18.9.2019 Ulko-ovi ja ikkunat asennettuna pukuhuoneeseen.
19.9.2019 Hyvällä porukalla touhuttiin taas, eikä välitetty sade- tai raekuuroista!
19.9.2019 Maalaus oli vauhdikasta!
21.9.2019 Viikon toiset talkoot, ja väkeä hyvin paikalla. Mahdottomasti tuli taas jälkeä.
26.9.2019 Pikkuporukan talkoot, kaikki on eteenpäin!
Sunnuntaitalkoot 29.9.2019
3.10.2019 Fitness Parkin aidan valmistelua porukalla
6.10.2019 Aidan kokoaminen Fitness Parkin ympärille

Ala-Temmeksen kyläyhdistys on saanut Nousevalta Rannikoseudulta rahoituksen lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Hankkeen nimi on "Ala-Temmeksen sykkivä sydän - Sykepuisto". Puisto rakennetaan entisen Lakeuden koulun pihapiiriin.

Sykepuistoon on tulossa

1. Tekonurmipohjainen monitoimikenttä, jossa voi kesäaikaan pelata tennistä, jalista, sählyä tai vaikka koripalloa. Talvisin kenttä jäädytetään luistelukaukaloksi.

2. Fitness -rata, jossa kaikenikäiset voivat tehdä itselleen sopivan jumpan

3. Huoltorakennus, johon tulee pukuhuone sekä wc-tilat.

4.7.2019

Ala-Temmeksen Sykepuiston rakentaminen saatiin oikein kunnolla käyntiin 4.7. talkoissa. Sää suosi talkoita kiitettävästi, töitä tehtiin auringonpaisteessa ja pienessä tuulenvireessä. Kyläläiset innostuivat projektista mahtavasti, ja talkoisiin osallistui 37 ihmistä! Erityisen iloisia olemme siitä, että talkoolaisten ikähaitari oli leveä, porukkaa oli paikalla taaperosta mummoon ja vaariin. Toiveemme siitä, että kyläläiset ottavat hankkeen omakseen, näyttää toteutuvan erittäin hienosti. 

Tehtävänä oli tyhjentää vanha varastorakennus kaikesta roinasta. Porukka oli niin innolla mukana, että varastorakennus oli tyhjä tunnissa. Ensimmäiselle juomatauolle tuli iso porukka hikisiä, pölyisiä ja innoissaan olevia ihmisiä. Koska tyhjennys tapahtui niin nopeasti, alettiin myös purkamaan rakennuksen sitä päätyä, johon rakennetaan uudet tilat pukuhuoneelle ja wc:lle. Illan mittaan paistettiin makkaraa ja rupateltiin työn lomassa. 

Nyt kyläyhdistyksen tehtävänä on tekonurmesta ja fitness-parkista saatujen tarjousten käsitteleminen, ja seuraavien työvaiheiden suunnitteleminen. Tontilta kaadetaan pois puita ja pusikoituneita alueita aletaan laittaa kuntoon. Kunhan nyt kertyneet jätteet saadaan pois alueelta, päästään jatkamaan töitä. Varastorakennuksessa riittää edelleen talkoiltavaa, seuraavaksi päästään rappaamaan vanhaa maalipintaa pois ja sitten aikanaan myös maalaamaan uutta. Työtä tehdään myös vesi- ja sähköliittymien kanssa, koska niitä ei ole aiemmin johdettu rakennukseen. Varsinaiset rakennustyöt ovat pääasiassa ammattilaisten työtä, mutta avustavia tehtäviä pääsevät tekemään muutkin. 

11.7.2019

Toiset talkoot sujuivat yhtä hienosti, kuin ensimmäisetkin. Väkeä oli taas paikalla hyvin, kaksikymmentä henkeä. Nyt aloitettiin varastorakennuksen ulkoseinien maalikerroksen rappaaminen. Vanha laavurakennus tontin perällä oli täynnä roskapuuta, se tyhjennettiin. Purettavien koulurakennusten luona oli hyödynnettävissä olevia betonilaattoja, ne irrotettiin talteen. Kaikki suunniteltu, ja vähän enemmänkin, saatiin jälleen tehtyä.

18.7.2019

Torstaiseen tapaan kokoonnuttiin jälleen talkoilemaan. Talkoot sujuivat jälleen hienosti, auringonpaisteessa, hyvässä hengessä ja hyvällä porukalla. Parikymmentä henkeä oli taas paikalla, osa ensikertalaisia. Olemme saaneet kyläläiset hienosti liikkeelle! Tällä kerralla jatkettiin maalinpoistoa, siivottiin haravoimalla tonttia puuroskasta, purettiin yksi aita pois (oikeastaan kaksikin) sekä kaadettiin lisää puita tontin reunalta. Tätä työtä riittää vielä jatkossakin. 

25.7.2019 

Suomea on koetellut ankara helle, tänään lämpötila on 30 asteen tuntumassa. Parikymmentä henkeä saapui silti paikalle, ja töissä päästiin eteenpäin. Kyläläisiä on osallistunut talkoisiin jo yli 50 henkeä!

Tänään jatkettiin maalin rapsutusta, puiden kaatoa sekä kaadettujen puiden siivoamista pois tieltä. Uutena hommana purettiin rakennuksen toisen pään lattia, alta löytyikin melkoinen määrä rakennusroskaa. Vanhan laavunpohjan loputkin roskat siivottiin, jotta alueelle pääsee muokkaamaan maata ruohokentän pohjaksi. Kohta tulevat jo rakennustarpeet huoltorakennukseen, elokuussa aletaan jo rakentamaan uuttakin. 

31.7.2019

Kaivurihommia lähiliikuntapaikalla! Pihaan kaivettiin syvät montut sähkö- ja vesiliittymiä varten. Koulurakennukset puretaan jossakin vaiheessa, joten puiston huoltorakennukseen tarvitaan kokonaan omat liittymät. Entisestä hyödynnetään kaikki mitä voidaan, ja uudet kaapeloinnit täydentävät vanhaa. Hetken aikaa piha oli melkoisen myllerryksen kourissa, mutta siitä se lähti sitten selkiytymään. Putkimiehet olivat hommissa laittamassa vesiputket pukuhuoneen ja wc:n pohjiin. Nyt näyttää jo lupaavalta! Keskiviikkona myös talkoiltiin, huoltorakennuksen keskimmäisen osan pohjaa putsattiin ja tasoitettiin, että talkoissa päästään nopeasti eteenpäin.

1.8.2019

Jälleen talkoiltiin lähes parinkymmenen hengen voimin. Päätyvaraston betonirakenteet saivat kyytiä, kun niitä hakattiin lekalla palasiksi. Tähänkin tilaan tehdään uusi betonilattia, joten entiset rakenteet on saatava pois ja tasaisiksi. Pukuhuone ja keskivarasto saatiin jo tasoitettua kokonaan, ja niihin laitettiin styroxit. Osa porukasta jatkoi edelleen maalipinnan rapsuttelua, ja puitakin kaadettiin vielä runsaasti pois rannasta. Kaadettujen runkojen ja oksien pois viemisessä on riittänytkin hommaa! Nyt saatiin sekä maalinrapsutus että puidenkaato sille mallille, että ne voidaan tällä erää jättää. Puuston siivoamista voidaan jatkaa vaikka talvella. 

Koulun piha-alue on nyt toista kesää huoltamatta, ja heinikko ja pensaat ovat päässeet hyvin rehottamaan. Haluamme, että tontti ei pääse kokonaan repsahtamaan, ja yritämme pitää huolta myös kasveista, mahdollisuuksien mukaan. Alueen siistimisessä on myös runsaasti tekemistä.

Talkooiltana tontilla oli valtava läjä oksajätettä ja nostettuja kantoja odottamassa haketusta, myöhemmin viikolla ne haettiin pois. Talkoiden välipäivinäkin tapahtuu monenlaista, lähes joka päivä tehdään jotain. 5.8. oli timpuri hanslankareineen valmistelemassa pukuhuonepäädyn runkoa, ja kenttää on tasoitettu siihen tarkoitetulla metalliristikolla, joka saatiin kunnasta lainaan. 

8.8.2019

Talkoissa oli tänään viisitoista henkeä. Hyvällä sykkeellä, kuten Sykepuistoon sopii, paiskittiin taas töitä. Koko huoltorakennuksen pohja on nyt raudoitettu, ja maanantaina on tulossa betonivalut. Kenttä haravoitiin hyvin roskista, että sitä pääsee valmistelemaan tekonurmea varten. Viimeisiä maalinrapsutuksia tehtiin, ja ympäristöä siistittiin kovasti. Yritämme pitää koko tontin mahdollisimman siistinä myös rakennusaikana. Kaikki työ on erittäin arvokasta, kiitos jälleen kaikille! On mahtavaa seurata, miten Sykepuisto-hanke on otettu omaksi. Talkoovoimia tarvitaan myös jatkossa, puiston valmistumisen jälkeen. Yleisestä siisteydestä huolehditaan talkoovoimin myös valmiissa puistossa, pidämme varmasti yhdessä huolta yhteisestä puistostamme. 

12.-14.8.2019

Huoltorakennuksen lattioiden betonivalut tehtiin maanantaina. Tiistaina alkoi huoltorakennuksen rakentaminen, uusi ulkoseinäpinta syntyi päivän aikana. Keskiviikkona kaivettiin montut kenttään tennistolppien perustamista varten. Samalla vahvistui, että kentän perustukset ovat erittäin hyvin tehdyt. 

15.8.2019

Tämänpäiväisissä talkoissa puuhailtiin tähän saakka pienimmällä porukalla, mutta kivasti saatiin paikkaa siistittyä ja valmisteltua seuraaviin työvaiheisiin. Kirvesmiestalkoolainen etenee hommissa hienoa vauhtia, siivottiin jälkiä ja valmisteltiin seuraavien päivien puuhaa. Päätyvarastossa viimeisteltiin purkutöitä, pieni mies oli erittäin innokas ja tehokas työmies! Torstain ensimmäiset tulijat kohtasivat ikävän yllätyksen, kun varaston lukko oli hajotettu. Onneksi vahingot olivat suhteellisen vähäiset. 

21.8.2019

Limingassa rakennetaan tänä kesänä useita liikuntapaikkoja. Tämän päivän Rantalakeus -lehdessä kunnanjohtaja Pekka Rajala kertoo näistä projekteista, ja sanoo seuraavaa:

"Ehkä kaikkein hienoin hanke on meneillään Ala-Temmeksellä, jossa kyläläiset ovat kunnan tuella lähteneet kehittämään omia lähiliikuntapaikkoja. Rakenteilla on monitoimikaukalo, huoltorakennus, ulkokuntosali ja kaikki tämä talkoovoimin yhdessä ja Leader-rahoitusta hyödyntäen. Alue valmistuu syksyn aikana. Siinä on hieno voimainnäyte ja esimerkkiä myös muille kylille."

Kiitämme kunnanjohtajaa tästä huomioimisesta. Kiitokset kunnalle muutenkin suuresta avusta ja tuesta hankkeemme eteenpäin viemisessä!

22.8.2019

Viime viikolla jo pikkuisen hirvitti, että onko talkooporukka uupumassa urakan alle. Mutta ei sentään! Tietysti kaikilla on muita menoja, ja töiden alettua on hankalampaa päästä talkoisiin. Tänään talkoissa oli taas parikymmentä henkeä, ja uusiakin kyläläisiä saatiin paikalle! Se on aina mukavaa. Kokonaisuudessaan osallistujaporukka on jo reilusti yli viisikymmentä henkeä. Se on erittäin hienosti kylämme asukaslukuun nähden!

Tämän päivän talkoissa tehtiin jälleen rakennussiivousta pukuhuoneessa, jotta kirvesmiehen on hyvä jatkaa hienoa työtään. Kentän tekonurmi on tulossa parin viikon kuluttua, ja sen valmisteluihin keskityttiin tänään. Kentän pinta haravoitiin jälleen tasoituksen jäljiltä, nyt ei kyllä jäänyt enää mitään roskia tai isompia kiviä jäljelle. Näkyvämpi jälki tälle illalle oli kuitenkin kaukalon pystytys. Talkoissa on mahtava seurata yhteishenkeä. Töitä on tehty paljon, mutta kaikki on tehty ilonvirne naamalla. Välillä tietysti irvistetty ja ähkäisty kun on voimain takaa tehty, mutta nauru raikaa ja juttu lentää, kun olemme koolla. Kahvitauoilla on nyt otettu tavaksi esittäytymiskierros, aina on paikalla porukkaa, jotka eivät tunne toisiaan entuudestaan. Paljon on kuitenkin myös toisilleen tuttuja naapureita. On hienoa käydä läpi näitä kuulumisia, joissa toinen kertoo asuneensa kylällä yli viisikymmentä vuotta, ja toinen kertoo muuttaneensa tänne pari vuotta sitten. Tässä yhteistoiminnassa kaikki pääsevät tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, ja kaikki ovat täysin yhtä arvokkaita. Hyvä me!

29.8.2019

Jälleen saatiin hellekeli talkoisiin. Melkein parikymmentä henkeä oli paikalla, vaikka useampi vakiotalkoolainen on puintihommissa. 

Tehokkaasti tehtiin tämänkin päivän hommat. Ulkokuntosalin laitteiden pohjatyöt tehtiin, monttuihin lätkättiin sorapohjat. Seuraavaksi niihin tulee perustusten valumuotit. Fitness-parkin laitteet ovat jo matkalla Lappsetin tehtaalta, tulevat ensi viikon alusta! 

Kaukalon pystytystolppien painot saatiin nyt kiinnitettyä, jokaiseen tolppaan laitettiin kaksi 10kg painoista betonilaattaa. Laattoihin on aiemmin porattu reiät kiinnitystä varten. Nyt ne ovat kiinteästi paikoillaan, ei myrskyt vie kaukaloa. Kaukalon sisäpuolella viimeisteltiin monitoimikentän pintaa, tennistolppien ympärystä täytettiin ja tiivistettiin lätkällä. Kenttä on valmis tekonurmelle. 

Pienimuotoisempana hommana tehtiin kirvesmiehen töille valmistelua ja siivoiltiin tonttia jälleen. Edelleen on mahtavaa seurata tätä hienoa yhteishenkeä, mikä kylällämme vallitsee. Ensi viikolla saattaa olla kahdetkin talkoot. Lappsetin kuntosalilaitteet täytyy asentaa kunhan ne tulevat, laitteille valetaan betonijalat, sen jälkeen valmistellaan pohja tekonurmea varten. 

5.9.2019

Nyt ei kertakaikkiaan tahdo enää perässä pysyä, mitä kaikkea ollaan jo saatu aikaiseksi! 5.9.19 sattui ensimmäistä kertaa sadesää meidän talkoisiin. Pimenevässä illassa asennettiin Fitness Parkin laitteet ja pukuhuoneen seinät maalattiin kertaalleen. Sateesta huolimatta väkeä oli taas paikalla oikein mukavasti, suorastaan sopivasti. Varastotilat toimivat loistavasti sateensuojana laitteiden kasaukselle, ja kahta laitetta pystyttiin kokoamaan samanaikaisesti. Lappsetilta ostettuna asennuksen hinta olisi ollut 8000 euroa, joten mahtava arvo talkootyölle on jo saatu!

6.9.2019 

Betoniauto kävi valamassa perustukset. Muutama talkoolainen oli työstämässä siinä apuna.

8.9.2019

Viiden hengen voimin pidettiin varsinaisia talkoita valmistelevat talkoot. Purettiin Fitness Parkin laitteiden perustusten muotit. Näin päästään täyttöhommmiin saman tien kun kaivinkone on paikalla huomenna. Siivoushommia tehtiin myös, yritetään pitää paikka siistinä, vaikka koko ajan tehdään töitä.

9.9.2019

Tänään kokoonnuttiin talkoisiin poikkeuksellisesti maanantaina. Itse asiassa päivän aikana pidettiin kahdet talkoot! Päivällä muutama mies oli kaivinkoneen kanssa täyttämässä Fitness Parkin pohjaa soralla. Miesten lähdettyä puimaan ja muihin maataloustöihin, paikalle saapui muuta porukkaa jatkamaan töitä. Nyt leviteltiin ja lätkättiin hiekkaa Dip'n Fly -telineen alle että päästiin aloittamaan joustoalustojen laitto. 

Osa porukasta jatkoi maalaushommaa, ja pukuhuoneen seinät saatiin maalattua toiseen kertaan sisältä. Kirvesmiestöiden rakennussiivousta tehdään joka kerta kun paikalle tullaan. Meillä on aivan mahtava kirvesmies, joka tekee töitä talkoilla lähes joka päivä, ja siistiä jälkeä syntyy mukavalla tahdilla. Vaikea kuvailla, kuinka kiitollisia olemme tästä!

10.9.2019

Talkoisiin kokoonnutaan näköjään melkein joka päivä. Tänään jatkettiin pikkuporukalla siitä, mihin eilen jäätiin. Paikalle oli tuotu uusi sorakuorma, ja täyttöä päästiin jatkamaan. Laserilla mitattiin, laitettiin lisää ja lätkättiin, tätä toistettiin lukuisia kertoja. Samaan aikaan asennettiin toista kerrosta joustoalustaa laitteen alle. Pinnan tasoittuessa alkaa näyttää jo siltä, että kohta se tekonurmi voisi jo tullakin! Tämänhetkisen tiedon mukaan lauantaina alkaa nurmen asennus. 

12.9.2019

Onko siitä ollut puhetta, että Sykepuistossa tapahtuu paljon? Eilenkin on käyty siirtelemässä tekonurmen hiekkasäkkejä paremmin sateelta suojaan, ja tänään taas tapahtuu. Nurmialueiden jyrsiminen on tämän päivän toiminta. Olemme kaataneet runsaasti puita tontilta, ja niiden jälkiä siivotaan. Kannot on poistettu jo aiemmin, mutta juuria jää näin vanhojen ja suurten puiden jäljiltä runsaasti. Nyt jyrsimen avulla juuret katkeilevat ja maa tasoittuu. Seuraavaksi nämä alueet haravoidaan ja liiat roskat poistetaan. Sen jälkeen päästäänkin kylvämään uusi nurmikko, joka sitten keväällä vihertää iloisesti heti lumen sulettua. Miksi olemme kaataneet puita? Tekonurmet kärsivät lehtipuiden roskasta, joten puut on poistettava lähistöltä kun kenttiä rakennetaan. Lisäksi tontilla oli paljon vanhoja puita, jo lahoavia, jotka olisivat olleet turvallisuusriski. Heti kun ehdimme, istutamme kyllä uusia puita, niin viihtyvyyden kuin ilmastonkin hyväksi. 

14.-15.9.2019

Tekonurmitukun miehet olivat viikonlopun asentamassa nurmia niin kaukaloon kuin Fitness Parkiin. Kaukalon nurmea ei saatu vielä valmiiksi, koska tehtaalta oli unohtunut laittaa tennisviivat pakettiin. Nyt kaukalon nurmi odottaa lisäasennusta viivojen osalta, ja sen jälkeen pääsemme levittämään fillerihiekan talkoilla. Kävimme viikonloppuna opiskelemassa sen verran hiekan levitystä, että voimme olla varmoja onnistumisesta. Laitteisiin täytyy asentaa vielä ohjekyltit sekä köydet ja renkaat. 

Nyt toivotaan, etteivät nurmet joudu ajattelemattakohan ilkivallan kohteeksi. Asennusmiesten ruokatauon aikana oli joku jo käynyt ajamassa pyörällä asettumaan levitetyn nurmimaton päällä. Tästä syystä Fitness Park odottaa suoja-aitaa ympärille sekä laatoitusta tekonurmen ympärille. 

18.9.2019

Tänään on jälleen ollut näyttävä työpäivä sykepuistossa. Ahkera kirvesmiehemme on asentanut ikkunat ja ulko-oven pukuhuoneeseen. Nyt ei enää tuulet ja sateet pääse vaikuttamaan rakentamiseen sisätiloissa. 

Piha on myös kokenut kirjaimellisesti muodonmuutoksen, kun nurmialueet on tasoitettu. Nyt ei enää tunnu ollenkaan epätoivoiselta ajatus nurmenkylvöstä ennen talvea. Hyvä tästä tulee!

19.9.2019

Olihan meillä taas hienot, tehokkaat ja ikimuistoiset talkoot! Arki-illan kolmituntinen vierähti nopeasti työn touhussa. Yksi talkoolainen toi maaliruiskun, ja sen ansiosta saatiin koko huoltorakennus pohjamaalattua kerralla. Vaikka kesken kaiken piti yhden hakea lisää maalia Kempeleestä!
Pukuhuoneen sisätilojen maalaus jatkui edelleen, nyt sisällä oli jo kattopaneelikin paikoillaan. 
Kirvesmiehen rakentamat uudet varaston ovet saatiin myös maalatuiksi, ja nurmialueiden tasoittelu hyvään alkuun. Fitness Parkin kohdalta revittiin maasta pari kuutiota juurenpätkiä ja oksia, nyt alueen voisi jo kylvää. 
Mikä tekee näistä talkoista ikimuistoiset? Illan jo alkaessa pimetä meidät yllätti saderintama, joka satoi vuoroin rakeita, vuoroin vettä. Sitkeästi maalattiin rakennus loppuun saakka.

21.9.2019

Tällä viikolla pidettiin myös lauantaitalkoot, että saadaan mahdollisimman paljon tehtyä ennen talven tuloa. Työlista oli pitkä, mutta kaikki saatiin tehdyksi! Huoltorakennus maalattiin ulkoa toiseen kertaan, räystäslaudoitukset maalattiin, puiset ulko-ovet maalattiin, pukuhuoneen betonilattia maalattiin. Nurmialueiden haravointi jatkui, ja iso alue tuli valmiiksi. Siinä riittää työtä silti vielä varmaan useammallekin talkookerralle. 
Fitness Park on nyt asennettu loppuun, sieltä löytyy nyt myös renkaat ja köydet (battling ropes). Aita puuttuu vielä ympäriltä, toivotaan ettei tekonurmelle mene nyt roskaa ja mutaa kengissä. Innokasta talkooväkeä oli mukana menossa. Erityisen iloisia ollaan, että tällä viikolla olemme saaneet vielä aivan uusiakin osallistujia mukaan remmiin! Joukossa on voimaa!

26.9.2019

Osa kyläyhdistyksen porukasta on nyt Tanskassa tutustumassa Sykepuiston "isoveljeen", innoitusta antaneeseen Pulsparkiin. Pulspark on hieno, yhteisöllinen hanke Tanskan Skanderborgissa, Ry:n kylässä. Porukkamme matkusti sinne yhteisön vieraaksi saamaan lisää ideoita omaan puistoomme, jatkokehittelyyn. Tämän tutustumismatkan pystyimme toteuttamaan niin ikään Nouseva Rannikkoseutu ry:n tuella.

Toisten reissatessa toiset talkoilivat. Kokoon saatiin pieni mutta pippurinen porukka, jonka voimin asennettiin kaukalon päätyverkot, hiottiin vanhat maalit päätyvarastosta sekä jatkettiin haravointihommaa. Ehdittiin siinä sivussa ihmetellä Fitness Parkin QR-koodejakin.

27.-28.9.2019

Tekonurmitukun miehet saapuivat asentamaan tenniskentän rajoja. Perjantai meni rajojen leikkaamiseen rullalta ja lauantai niiden liimaamiseen kenttään. Nämä asennushommat ovat hyvin arkoja vesisateelle, ja koko ajan on ollut sateen pelko päällä. Näin syyskuun lopulla sade on jo hyvinkin tuttu vieras. Onneksi poutaa oli sen verran, että nämä hommat saatiin tehtyä.

29.9.2019

Sunnuntain tehtävänä oli fillerihiekan levitys tekonurmelle. Sadetta oli luvassa jo alkuiltapäivästä, ja levitys ja harjaaminen ovat aikaa vievää hommaa. Levitettävä hiekka on niin hienoa, että sitä ei voi käsitellä ollenkaan vesisateessa. Siitä tulee aivan liejumaista märkänä. Siispä firman miehet kaipasivat talkooporukan apua! Kymmenkunta kyläläistä saatiinkin töihin, ja kuuden tunnin ajan touhuttiin hiekan kanssa. Muutaman kerran jo sade säikäytti, mutta isompi sade pysytteli kuitenkin onneksi poissa sen aikaa, että hiekat saatiin leviteltyä ja harjattua kenttään. Nyt tenniskenttä on verkon asentamista vaille valmis! Harmi vain, että säätiedot povaavat koko ensi viikoksi sadetta. Saa nähdä, vieläkö saadaan tenniskelejä, että pääsisimme kokeilemaan uutta kenttäämme!

3.10.2019

Lokakuu on koittanut, eikä helteestä ole enää kuin hailakka muisto! Juuri ja juuri plussan puolella oltiin, mutta sehän ei meitä hidasta. 
Vaikka puita on kaadettu hirveitä määriä, tekonurmille tulee silti lehtiä. Niinpä niitä haravoitiin, ettei nurmet mene heti pilalle.
Päätehtävänä tänään oli Fitness Parkin aidan valmistelu. Nyt onkin aitatolppien jalat maassa, ja kaikki puuosat maalattuna. Tämä aidanrakennus on viimeinen ehdoton ulkotyö ennen talvea. 
Vielä on senkin jälkeen jäljellä kirvesmiehen aputöitä, että saadaan pukuhuone käyttövalmiiksi. Hyvällä mallilla sekin on, mutta sisustus- ja asennustöitä on vielä. Yleistä siivousta tontilla on vielä tehtävä ennen lumia.

6.10.2019

Sunnuntaitalkoot hyvin pienellä porukalla. Koottiin aita Fitness Parkin ympärille sekä siivottiin ja järjesteltiin varastoja. Molempia hommia jäi vielä odottamaan viimeistelyä, mutta suurin osa saatiin tehdyksi.